• makaron pełnoziarnisty
  • cebula
  • czosnek
  • papryka
  • cukinia
  • pieczarki
  • mrożony szpinak
  • pomidor
  • pieprz
  • ostra papryka
  • świeża bazylia

 

 

Makaron gotujemy, cebulę i czosnek prużymy, dodajemy pokrojona w kostkę paprykę i pomidora. Gdy warzywa zmiękną, przekładamy je do większego garnka, lub dużej patelni. Na tej samej patelni ( po czosnku i cebuli) podsmażamy pieczarki i cukinię. Gdy warzywa zaczną ‚ puszczać wodę’ wrzucamy szpinak. Dusimy razem, po czym odparowujemy. Przekładamy do naczynia z cebulą i papryką. Do warzyw dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem podsmażamy, dodajemy pokrojone w plasterki czarne oliwki. Doprawiamy do smaku. na koniec dodajemy posiekaną bazylię.