• Jedno jajko
  • 100 g Mleko 1,5 % tłuszczu
  • 50 g Mąka żytnia pełnoziarnista lub pszenna graham
  • 5 g Olej rzepakowy uniwersalny
  • 150 g Pomidor
  • 30 g Polędwica z piersi kurczaka
  • 20 g Mozzarella
  • Bazylia

Przegotowanie:

Mozzarellę i pomidora pokroić w kostkę, polędwicę w paski. Jajko roztrzepać i wymieszać z mąką, mlekiem oraz bazylią i odrobiną soli do smaku. Jeśli masa będzie zbyt gęsta dolać odrobinę mleka. Na patelni teflonowej rozgrzać olej i usmażyć z naleśnika. Po przewróceniu go na drugą stronę zdjąć patelnię z gazu i ułożyć na połowie naleśnika mozzarellę, polędwicę oraz połowę pomidorów. Całość posypać bazylią i złożyć naleśnika. Patelnię przykryć i chwilę podgrzewać na małym ogniu. Naleśnika przełożyć na talerz i ozdobić pozostałymi pomidorami oraz świeżą bazylią.